Cactussen zijn één van de makkelijkste planten die je in huis kunt hebben. Ze hebben weinig water nodig, kunnen in de volle zon staan en zelfs de droge lucht van de verwarming is geen probleem. Handig he? Toch hoor ik van veel mensen dat hun cactus het niet overleefd.

Herken jij dat? Je doet zo veel moeite voor het verzorgen van je cactus, maar toch gaat deze prikkelende vriend keer op keer weer dood. Waarschijnlijk komt het omdat je hem te veel water geeft. Ja je leest het goed, je kunt een plant ook te veel water geven in plaats van te weinig. Cactussen komen oorspronkelijk uit woestijngebieden en groeien in een zeer droge grond. In hun bolle plantlichamen kunnen ze veel water opslaan. Als het dan een keertje regent, vullen ze hun reserves aan en kunnen ze een lange droge periode overleven. Dat is ook de reden waarom je jouw cactus maar eens in de 5 á 6 weken een scheutje water hoeft te geven. Dat komt nog eens goed uit in onze drukke leventjes!

 

 

Helaas was ik niet zo handig met het verzorgen van mijn cactus. Ik gaf mijn bolcactus namelijk elke week een scheutje water, waardoor ik hem simpelweg verzopen heb. Jammer, maar ik heb toen gewoon een nieuwe gekocht en deze gaat alweer een tijdje mee. Met de juiste tips kom je er echt wel hoor! Wist je namelijk dat een cactus een leven lang mee kan gaan? Dat is voor nu dan ook mijn doel!

Heb jij al een cactus in huis, of ga je er eentje kopen? Zorg je er dan wel voor dat je hem niet verzuipt? 😉, succes!