De perfecte bloempot bij je nieuwe planten vinden is nog niet zo eenvoudig. Maar met een beetje hulp (en inspiratie) kan ook jij de juiste potten vinden. Deze maand heb ik drie keer een Perfect Pair met stoere zwarte potten die perfect passen in bijvoorbeeld een industriële woonstijl;

#1 – De schijfcactus met een bloempot van autobanden
Wanneer mensen alleen een cactus in hun huis hebben staan, getuigd dat natuurlijk niet echt van groene vingers. Een cactus hoeft maar één keer per maand een klein beetje water, dat kan bijna niet mis gaan natuurlijk. Ben je thuis een echte Urban Jungle aan het samenstellen, dan mag ook een cactus natuurlijk niet ontbreken. Deze grote schijfcactus past natuurlijk perfect in een industrieel interieur in combinatie met deze pot van gerecyclede autobanden.

#2 – De bromelia met een breed uitlopende pot van metaal
De bromelia ziet er exotisch uit maar is om te verzorgen echt een hele makkelijke plant in onderhoud. Leuk om de vrouwelijke bromelia te combineren met een stoere bloempot van metaal, zoals deze zwarte planten pot van Sissy-Boy Homeland.

#3 – De krulvaren met een cement-look pot
De derde match is de krulvaren samen met een cement-look pot van HKliving. De krulvaren is een plant die slechts een klein beetje aandacht nodig heeft, dus ook wanneer je niet zo’n groene vingers hebt (net als ik ;)) zou het moeten lukken met deze groene plant. Ik kreeg hem een tijdje geleden van een kweker in mijn handen gedrukt met de boodschap “dit kan bijna niet mis gaan” en inderdaad staat deze krulvaren nog steeds te pronken op mijn aanrecht in de keuken. De bloempot van HKLiving heeft een afwerking van zwart cement waardoor deze een rustiek en stoer uiterlijk krijgt.

shopinstijl

In samenwerking met: shopinstijl.nl