De bromeliafamilie

Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord, een bromelia. Maar er blijkt een hele familie van te zijn. Met net als in een echte familie, leden die heel veel op elkaar lijken en anderen wat minder. Mijn eerste ontmoeting was met de limegroene bromelia en het was liefde op het eerste gezicht!

Bromelia
De geel-groene bloem die uit het midden van de plant groeit is eigenlijk de bloem niet, maar zijn schutbladeren, waar hele kleine bloemetjes uit gaan bloeien.
Beeld: bloemenbureauholland

De combinatie van het grijsachtige groen van het blad en het frisse geelgroen van de bloem vind ik echt prachtig. Een hele bijzondere kleurencombinatie, daar is de natuur toch vaak zo goed in. Het is een echte eyecatcher, die prachtig in zijn eentje staat te stralen op mijn bijzettafel.

Het blijkt ook nog een gemakkelijke plant te zijn, regelmatig wat water geven in de bladrozet en een licht plekje is voldoende. Maar nu eerst eens een paar maanden genieten van de prachtige bloei en de zomerse kleur in huis.


Beeld: bromelia.info

De bromelia’s zie je vaak in een omgeving met veel kleur, maar ik vond dit eigenlijk ook best een mooi idee. Combineren met groene planten en er een botanisch hoekje van maken.

Ik denk dat ik mezelf eens verder ga verdiepen in de andere leden van de bromeliafamilie en eens een mooi setje ga creëren. Ik zag namelijk dat er ook van die leuke zacht roze zijn, met zo’n kokertje waar je water in kan geven of met zo’n klein ananasje….


Beeld: bloemenbureauholland