Lekker nazomeren

Nu dat de zomervakantie voor de meesten van ons alweer bijna afgelopen is en we weer in ons normale ritme naar ons werk gaan, denken we al gauw terug aan die mooie zonnige vakantie. Lange dagen, warme temperaturen, lekker eten en overal fleurige kleuren. Laten we met z’n allen hopen dat we van dit allemaal ook in de nazomer mogen gaan genieten. Een ding dat daar zeker bij gaat helpen is ons interieur aankleden met bloeiende planten. Of de zon in deze maanden dan nog schijnt of niet, met bloeiende planten halen we in ieder geval de nazomer in huis!

Dendrobium

Een van de bloeiende planten waar ik het over heb is de Dendrobium. Op mijn reis deze zomer door tropisch zuidoost Azië werd ik verrast door deze prachtige bloemen. Ze groeiden meestal op takken van bomen als epifyt (dat wil zeggen dat ze groeien op andere planten en bomen zonder daar voedsel aan te onttrekken). Het is een sterke plant en bloeit minimaal 8 weken met grote bloemen van vijf tot acht centimeter.

Als herinnering aan mijn reisavontuur heb ik een Dendrobium in mijn huis gezet. Eens een andere orchidee dan de vlinderorchidee (die ik natuurlijk ook wel tegengekomen ben). Deze bloeit als een soort miniboom. Als je goed kijkt, zie je dat eigenwijze groene blaadjes dwars groeien met daartussen bloemen en nog eens bloemen. Dendrobium is een orchidee die echt in alles afwijkt van de rest van de familie.

Dendrobium

DIY Kokedama

Om in de Aziatische stijl te blijven is het super leuk om ze als kokedama te verwerken. Je haalt de plant uit de plastic pot en vormt er een mosbol omheen. Voor ideeën hoe je dit moet doen kun je het beste even speuren op YouTube, daar vind je er heel veel! Als je verschillende planten als kokedama bij elkaar zet, waan je jezelf zo weer in de Aziatische tropen. Dat wordt nog eens heerlijk nagenieten van de vakantie!

Dendrobiums

Beeld: bloemenbureauholland

kokedama DIY

Beeld: floristwithflowers.com