Planten ik kan ze niet genoeg hebben. Nu de dagen steeds korter worden, krijg ik meer behoefte aan een gezellig interieur. Dat maakt thuiskomen extra fijn! Planten zijn wat mij betreft de grootste sfeermakers in huis. Mijn studentenkamer was altijd een groene oase en hier werd ik erg blij van. Nu vond ik het ook tijd worden om wat meer sfeer in mijn slaapkamer te brengen en dat doe ik samen met PLNTN.

Meer groen in de slaapkamer
Hoewel ik gek op planten ben, heb ik op dit moment maar weinig planten op mijn slaapkamer. Dit heeft een belangrijke reden. Niet alle planten overleven het bij mij. Het is niet dat ik niet naar mijn planten om kijk, maar ik ben nogal geneigd ze te veel water te geven. Ik heb het dan met name over mijn cactusverzameling. Cactussen hebben maar heel af en toe water nodig. Toch kon ik het niet laten om ze water te geven en dat heeft ze niet echt goed gedaan. Het wordt dus hoog tijd om mijn plantenverzameling verder uit te breiden en weer meer sfeer op mijn slaapkamer te creëren.

Opzoek naar nieuwe sfeermakers bij PLNTN.nl
Op de website van PLNTN vind je een heel mooi aanbod aan fijne groene sfeermakers voor in huis. Het handige aan de website is dat de planten zijn ingedeeld in drie categorieën: makkelijk, een beetje aandacht en groene vingers. Zo staan in de categorie ‘makkelijk’ planten die weinig verzorging en water nodig hebben. In deze categorie tref je veel cactussen, vetplanten maar bijvoorbeeld ook de ananasplant aan. De planten in de categorie ‘een beetje aandacht’ hebben net wat meer water en liefde nodig. De laatste categorie ‘groene vingers’ is voor de echte planten-mama’s en papa’s. Deze planten hebben veel liefde én veel water nodig. Laat ik in dat laatste nu net een ster zijn.

Planten inspiratie
Op Instagram doe ik ontzettend veel planteninspiratie op. Vorig jaar waren de pannenkoekenplant en monstera helemaal hot (welke ik overigens nog steeds prachtig vind). Op dit moment zie je veel planten met patronen, zoals de stippen- of skeletplant. Laat deze laatste nu net bij de categorie ‘groene vingers’ staan op de website van PLNTN. Ik bestelde 3 skeletplantjes, gemakkelijk op de website. De planten bij PLNTN worden gratis verzonden en komen direct vanaf de kweker. Je weet hierdoor zeker dat je altijd frisse en verse planten hebt.

Nieuwe sfeermakers
Binnen een week had ik mijn skeletplanten binnen. Ze zaten ontzettend mooi en stevig verpakt in een doos. Ik vind online pakketjes altijd al een feestje om uit te pakken! Jullie ook? Ik heb de planten direct een mooi plekje gegeven op mijn slaapkamer. Wat zijn het een onwijs leuke en fotogenieke planten hè! Ik ben erg blij met het fijne sfeertje wat je kunt creëren door wat mooie planten toe te voegen.

Door: Gewoon Macy