Een vintage plant met een tikkeltje retro uiterlijk, is niet alleen te gebruiken in een retro interieur. Wist je dat er wel 70 soorten vrouwentongen bestaan? Zo is er voor ieder interieur een passende vrouwentong. Deze plant is weer helemaal terug van weggeweest en hieronder geef ik je drie tips over hoe je deze makkelijke luchtzuiveraar kunt stylen 

Tip 1 

Zet de vrouwentong met rond smal blad in een mooie hoge pot van stoere materialen als leer en beton. Door de strakke opgaande vorm van de bladeren, zorgt dit voor een trendy sfeer in huis.  

 

 Tip 2

De vrouwentongen zijn verschillend qua bladkleur, maar ook qua lengte en vorm van de bladeren. Zet eens een hele familie vrouwentongen bij elkaar. Door ze in uiteenlopende potten op de vensterbank te zetten, zorg je voor een levendig plaatje waar je elke dag van kunt genieten. Hoe dichter je jouw vrouwentongen bij het raam zet, hoe lichter de bladeren worden. Je hebt dus zelf invloed op de kleur van het blad!   

Tip 3

Een ander leuk idee is om vrouwentongen op tafel te zetten. Pak een platte ronde schaal en vul deze met vrouwentongen die jij mooi vindt. Ga jij voor een schaal met geelgroene of donkergroene? Allemaal dezelfde is leuk, maar mixen kan natuurlijk ook! De combinatie van meerdere vrouwentongen bij elkaar zorgt voor een speels effect op je tafel. En doordat ze makkelijk te verzorgen zijn, heb je er bijna geen omkijken naar!