Een zorgeloze zomer

Vorige zomer dacht ik dat ik alles goed geregeld had voordat ik op vakantie ging naar Italië, maar toen ik thuis kwam hadden mijn planten helaas de hete zomer niet overleefd. Nu was het vorig jaar natuurlijk wel extreem warm, maar dit jaar wil ik goed voorbereid op vakantie. En dus ging ik op zoek naar planten voor een zorgeloze zomer!

Ik kwam erachter dat vooral vetplanten wel tegen een stootje kunnen. Hier bedoel ik natuurlijk niet mee dat je er mee moet gaan gooien, maar als je ze een keertje vergeet om water te geven, is dat niet zo erg. Een plant zoals de peperomia slaat bijvoorbeeld water op in zijn dikke en stevige bladeren, waardoor hij een tijdje zonder water wel overleefd.

Beeld: Bloemenbureauholland

De aloë vera is ook zo’n plant die water opslaat in zijn bladeren. Geef deze plant een goede scheut water net voordat je op vakantie gaat en hij heeft genoeg totdat jij weer thuis bent (dan moet je natuurlijk niet twee maanden wegblijven ;p). Planten waarbij dit nog meer het geval is, zijn onder andere cactussen, senecio’s en pandaplanten.

Beeld: Bloemenbureauholland

Heb jij net als mij planten in huis die wel meerdere keren per week om water vragen, dan is de waterworks van House of Thol een ideale uitkomst voor deze zomer. Deze waterbol zorgt er namelijk voor dat jouw planten naar behoefte water opnemen wanneer jij een langere tijd van huis bent. Stiekem is dit niet alleen handig in de zomermaanden, maar ook wanneer je af en toe jouw plantjes vergeet tussen alle drukke dagen door. Daarnaast is deze waterbol ook nog een stijlvolle accessoire om te zien bij je plant.

En zo kunnen jij en ik zorgeloos op vakantie!

Beeld: House of Thol Waterworks